Księga Smaku

Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią

Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią

Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią to kolejne bardzo proste włoskie danie a jakże smaczne i apetyczne, doskonałe na syte śniadanie, to też kolejny pomysł na wykorzystanie cukinii w codziennym jadłospisie.  

Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią

Składniki dla (3-4 osób):

Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią

Przygotowanie:

  1. Cukinię myjemy, następnie kroimy w ćwierć plasterki o grubości około 0,5 cm.

Podobnie postępujemy z pomidorem. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek,  wsypujemy pokrojone ćwierć plasterki cukinię wraz z  pomidorem i smażymy przez około 2-3 minuty.

Smacznego

Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią

Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów:

Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem

Placek po zbójnicku – przepis

Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl

Zapiekane bagietki z awokado i łososiem

Summary
Recipe Name
Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią
Published On
Average Rating
1 Based on 1 Review(s)