Księga Smaku

Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem

Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem

Przepis na szybką, kolorową surówkę z czerwonej i białej kapusty z przepysznym sosem słodko-kwaśnym, która będzie pasowała zarówno do obiadu jak również dodatek do domowych kebabów

Surówka z białej i czerwonej kapusty

Składniki na 4 porcje:

Surówka z białej i czerwonej kapusty

Przygotowanie:

  1. Obie kapusty drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
  2. W salaterce przygotowujemy sos, mieszamy ze sobą majonez, musztardę, miód oraz sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  3. Sos wlewamy do poszatkowanej kapusty i marchewki, mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem,  odstawiamy do lodówki na godzinę. Smacznego

Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów:

Przepis na tradycyjne kluski śląskie

Gnocchi w sosie serowym

Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami

Summary
Recipe Name
Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem
Published On