Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem
Przepis na szybką, kolorową surówkę z czerwonej i białej kapusty z przepysznym sosem słodko-kwaśnym, która będzie pasowała zarówno do obiadu jak również dodatek do domowych kebabów
Surówka z białej i czerwonej kapusty
Składniki na 4 porcje:
- ¼ główki białej kapusty (ok.300g)
- ¼ główki czerwonej kapusty (ok. 300g)
- 1 marchew
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- Sól
- Pieprz
Surówka z białej i czerwonej kapusty
Przygotowanie:
- Obie kapusty drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
- W salaterce przygotowujemy sos, mieszamy ze sobą majonez, musztardę, miód oraz sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
- Sos wlewamy do poszatkowanej kapusty i marchewki, mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na godzinę. Smacznego
Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów:
Przepis na tradycyjne kluski śląskie
Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami
Summary
Recipe Name
Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem
Published On