Pudding chia z musem z mango i kiwi
Przepis na pyszny, orzeźwiający i odżywczy deser na bazie nasion chia, musu z mango i kiwi oraz mleczka kokosowego.
Pudding chia z musem z mango i kiwi
Składniki na dwie porcje:
- 5 łyżek nasion chia
- 400ml mleczka kokosowego
- 1 mango
- 2 kiwi
- Płatki migdałów
Pudding chia z musem z mango i kiwi
Przygotowanie:
- Mleko kokosowe wlewamy do miseczki i dokładnie mieszamy, dodajemy 5 łyżek nasion chia, ponownie mieszamy i wstawiamy na minimum 6 godzin do lodówki w celu napęcznienia nasion.
- Z mango wydrążamy miąższ i miksujemy blenderem do powstania aksamitnego musu
- Podobnie postępujemy z owocami kiwi z których wydrążamy miąższ i też miksujemy.
- Mleczko kokosowe z napęczniałymi nasionami chia przekładamy do pucharków, lub wysokich kieliszków, kolejną warstwą będzie mus z kiwi i na koniec układamy mus z mango.
- Gotowe desery z wierzchu posypujemy nasionami chia i płatkami migdałów.
Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów:
http://www.ksiega-smaku.pl/deser-malinami-serkiem-kruszonka/
Summary
Recipe Name
Pudding chia z musem z mango i kiwi
Published On