Desery

Pudding chia z musem z mango i kiwi – Ksiega-smaku.pl

Pudding chia z musem z mango i kiwi

Przepis na pyszny, orzeźwiający i odżywczy deser na bazie nasion chia, musu z mango i kiwi oraz mleczka kokosowego.

Pudding chia z musem z mango i kiwi

Składniki na dwie porcje:

  • 5 łyżek nasion chia
  • 400ml mleczka kokosowego
  • 1 mango
  • 2 kiwi
  • Płatki migdałów

Pudding chia z musem z mango i kiwi

Przygotowanie:

  1. Mleko kokosowe wlewamy do miseczki i dokładnie mieszamy, dodajemy 5 łyżek nasion chia, ponownie mieszamy i wstawiamy na minimum 6 godzin do lodówki  w celu napęcznienia nasion.
  2. Z mango wydrążamy miąższ i miksujemy blenderem do powstania aksamitnego musu
  3. Podobnie postępujemy z owocami kiwi z których wydrążamy miąższ i też miksujemy.
  4. Mleczko kokosowe z napęczniałymi nasionami chia przekładamy do pucharków, lub wysokich kieliszków, kolejną warstwą będzie mus z kiwi i na koniec układamy mus z mango.
  5. Gotowe desery z wierzchu posypujemy nasionami chia i płatkami migdałów.
Pudding chia z musem z mango i kiwi


Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów:

http://www.ksiega-smaku.pl/deser-malinami-serkiem-kruszonka/

Summary
recipe image
Recipe Name
Pudding chia z musem z mango i kiwi
Published On

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *