Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą
Prosta, szybka w wykonaniu, idealnie pasująca do pieczeni i mięs smażonych.
Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą
Składniki:
- 500g kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 1 puszka ciecierzycy konserwowej 400g
- ½ łyżeczki kminku
- Pieprz
- Sól
- Szczypta tymianku
- 2 łyżki oleju do smażenia
Przygotowanie:
- Cebule obieramy i kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do momentu aż się zeszkli
- Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze około dwucentymetrowe kawałki, dodajemy wraz z kminkiem i tymiankiem do zeszklonej cebuli i razem smażymy około 15 min.
- Dodajemy do kapusty odcedzoną ciecierzycę, doprawiamy solą i pieprzem wedle własnego uznania i smażymy kolejne 15 min na małym ogniu, aż kapusta nabierze ładnego złotego koloru.
Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów:
Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis
Klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym
Summary
Recipe Name
Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą
Published On