DODATKI

Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą

Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą

Prosta, szybka w wykonaniu, idealnie pasująca do pieczeni i mięs smażonych.  

Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 puszka ciecierzycy konserwowej 400g
  • ½ łyżeczki kminku
  • Pieprz
  • Sól
  • Szczypta tymianku
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie:

  1. Cebule obieramy i kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do momentu aż się zeszkli
  2. Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze około dwucentymetrowe kawałki, dodajemy wraz z kminkiem i tymiankiem do zeszklonej cebuli i razem smażymy około 15 min.
  3. Dodajemy do kapusty odcedzoną ciecierzycę, doprawiamy solą i pieprzem wedle własnego uznania i smażymy kolejne 15 min na małym ogniu, aż kapusta nabierze ładnego złotego koloru.
Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą

Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów:

Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis

Chłodnik litewski – przepis

Klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym

Summary
recipe image
Recipe Name
Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą
Published On

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *